Sportfysiotherapie

Voor wie is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is in eerste instantie bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen en zo snel mogelijk hun sportbeoefening willen hervatten. Sportfysiotherapie is ook geschikt voor klachten buiten het sporten. De sportfysiotherapeut heeft extra cursussen of opleidingen gevolgd op het gebied van training van het lichaam. Deze trainingsprincipes zijn op elk niveau toe te passen, voor het verbeteren van het dagelijks functioneren na een doorgemaakte ziekte tot het herstellen van een blessure met terugkeer naar topsport.

De trainingsprincipes vanuit sportfysiotherapie kunnen ook worden toegepast in de revalidatie na een ziekhuisopname. Voor de revalidatie vanuit een IC opname hebben we ook nog aanvullende cursussen gevolgd. De combinatie van de opleiding maakt dat we u kunnen revalideren vanaf het niveau na ziekenhuisopname tot aan het gewenste niveau.

Snel hulp bij uw klachten?

De behandeling

Naar aanleiding van een gesprek en lichamelijk onderzoek wordt bepaald wat de mogelijke oorzaak is van de klacht. Naast het standaard onderzoek wordt er binnen de sportfysiotherapie specifieker gekeken naar de eisen van de sport. Wat wordt er binnen uw sport verwacht op het gebied van uithoudingsvermogen, mobiliteit, kracht, snelheid en sport-specifieke eigenschappen? Uiteraard kijken we ook hoe het aangedane weefsel wordt belast binnen deze sport. Na het onderzoek maken we een behandelprogramma op maat.

Training

Door het volgen van speciale trainingsprogramma’s en protocollen wordt de belastbaarheid van het aangedane weefsel vergroot. Naarmate de revalidatie vordert, gaat de training zich steeds meer richten op de specifieke eigenschappen van de sport.

Binnen de trainingen maken wij gebruik van de zogeheten vrije gewichten. Door het trainen met halters en halterstangen wordt er namelijk meer stabiliteit en coördinatie gevraagd dan tijdens het trainen op fitnessapparatuur. Daarnaast wordt stabiliteit van de romp gevraagd. Dit komt overeen met het bewegen tijdens de sport, maar ook tijdens het bewegen in het dagelijks leven. Bij instabiliteit van de romp verlopen activiteiten, zoals het werpen van een bal minder goed. Een ander belangrijk voordeel van het werken met vrije gewichten is de enorme hoeveelheid te beoefenen variaties. Zo kunnen wij, afhankelijk van uw mogelijkheden, het bewegingsverloop, uw uitganshouding en de uitvoering daarvan aanpassen, zodat deze overeenkomen met de doelstellingen van de revalidatie.

maak een afspraak

Heeft u lichamelijke klachten die u belemmeren in uw activiteiten? Maak nu een afspraak bij Jager van der Kamp Fysiotherapie! Tijdens de intake en eerste behandeling brengen we in kaart wat de oorzaak van uw klachten is, om tot een goed behandelplan te komen.

Sportfysiotherapie in Nijmegen & Wijchen

Jager van der Kamp is dé specialist in sportfysiotherapie voor mensen uit Nijmegen, Wijchen en de omgeving. Jager van der Kamp heeft twee locaties in Nijmegen. Een praktijk is op de Kerkenbos 1077 (6546 BB) en de tweede praktijk is op de Gerard Noodtstraat 119 (6511 ST).

Onze sportfysio’s zijn specialisten bij het herstellen van een blessure op elk niveau. De sportfysio’s volgen regelmatig cursussen en/of opleidingen om de meest actuele kennis in huis te hebben.

Voor de sportfysio’s van Jager van der Kamp maakt het niet uit of u een amateur bent bij SV Nijmegen of een profspeler bij N.E.C.

Samen met het sportfysiotherapie programma van Jager van der Kamp gaat u sneller revalideren na een blessure. Onze behandelingen richten zich niet alleen op de klachten van uw blessure, maar ook naar de oorzaak hiervan.

Wat zijn de eisen van de sport? Welke spieren worden hier bij gebruikt? Én nog belangrijker; hoe gebruikt u uw lichaam tijdens de sport? Naast de gebruikelijke onderzoeken, doen wij ook onderzoeken naar de eisen van de sport.

De aspecten van de sport zijn cruciaal in het uitstippelen van een behandelprogramma. Het behandelprogramma wordt altijd op maat gemaakt. Zo kunnen wij u de beste revalidatie beieden.

Heeft u een vervelende blessure opgelopen en wilt u snel weer de sport kunnen hervatten? Neem dan contact op via een van de onderstaande buttons.