Kaak- en aangezichtsklachten

CRAFTA-therapie richt zich op patiënten met nek-, hoofd- en aangezichtsklachten. Het doel is het vinden van stoornissen in het nek-, hoofd en gezichtsgebied.

Snel hulp bij uw klachten?

Klachten

Onder klachten in het nek-, hoofd en gezichtsgebied vallen bijvoorbeeld:

Waar is het op gericht?

Het onderzoek richt zich op 4 gebieden:

De behandeling

Als er klachten aanwezig zijn stelt de fysiotherapeut een behandelplan op. Na maximaal 6 behandelingen vindt een evaluatie plaats. Samen met de patiënt wordt bepaald of de behandeling aanslaat of niet. Het uiteindelijke doel van de behandeling is vermindering van de pijnklachten in het hoofd-, nek en gezichtsgebied. Als de behandeling niet aanslaat wordt er een programma opgesteld hoe men kan omgaan met de klacht in het dagelijks leven. Samen met de therapeut wordt er gezocht naar mogelijkheden hoe de patiënt zelf de controle kan krijgen over zijn probleem.

De behandeling bestaat uit manuele technieken in het hoofd-, nek- en gezichtsgebied. Deze behandeling bestaat uit oefeningen en uit een begeleidingsprogramma. Dit programma krijgt meestal meer vorm na 2 tot 4 behandelingen. De inhoud van het programma kan gericht zijn op bewegingen in het dagelijks leven, levensstijlverandering of pijnbegeleiding.

maak een afspraak

Heeft u kaak- en aangezichtsklachten die u belemmeren in uw activiteiten? Maak nu een afspraak bij Jager van der Kamp Fysiotherapie! Tijdens de intake en eerste behandeling brengen we in kaart wat de oorzaak van uw klachten is, om tot een goed behandelplan te komen.