Rugpijn Nijmegen

Rugpijn en rugklachten kunnen zeer vervelend zijn. Fysiotherapiepraktijk Jager van der Kamp in Nijmegen behandelt uw rugpijn graag en kijkt samen met u hoe rugklachten in de toekomst voorkomen kunnen worden. Maar waar komt rugpijn vandaan en wat kunnen wij precies voor u betekenen? Wij geven u graag meer informatie.

Rugpijn Nijmegen

oorzaken rugpijn

Rugpijn kan verschillende oorzaken hebben. Vaak ontstaat rugpijn wanneer de rug overbelast wordt, bijvoorbeeld door een verhuizing of wanneer u in de tuin heeft gewerkt. Maar dat zijn niet de enige oorzaken. Wij zetten de overige, meest voorkomende, oorzaken voor u op een rij.

  • Slijtage wanneer u ouder wordt
  • Ongeval of een operatie
  • Zwangerschap
  • Lichamelijke afwijkingen
  • Onderbelasting door te weinig te bewegen of langdurig te zitten / staan

verschillende soorten rugpijn

Net zoals dat rugpijn verschillende oorzaken heeft, komt rugpijn in verschillende soorten voor. Zo kan het zijn dat u last heeft van acute rugpijn door overbelasting. Deze klachten verdwijnen na een aantal dagen of weken vaak vanzelf. Mochten de klachten niet verdwijnen, dan kan fysiotherapie bijdragen aan het herstel ondersteunen. Het kan ook voorkomen dat u chronische of langdurige rugpijn heeft. In dat geval is het extra belangrijk om contact op te nemen met een fysiotherapeut. De fysiotherapeut brengt in kaart te brengen waar de rugpijn vandaan komt en of een behandeling mogelijk is. Zo loopt u niet onnodig lang met rugklachten rond.

rugpijn behandelen met fysiotherapie in nijmegen

De type behandeling van rugpijn is afhankelijk van de oorzaak van de rugpijn én de plek van de rugpijn. Heeft u last van lage rugklachten? Dan is manuele therapie vaak de oplossing om van de klachten af te komen.

rugklachten fysio bij jager van der kamp fysiotherapie

Fysiotherapiepraktijk Jager van der Kamp in Nijmegen is lid van het Rugnetwerk Zuidoost-Nederland. Vanuit hier is de visie van onze praktijk ontstaan: een brede, op maat gemaakte aanpak voor het behandelen van een blessure en voor het revalideren. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten voeren allereerst een uitvoerige intake uit om de precieze oorzaak van uw rugklachten in kaart te brengen. Hieruit volgt een behandelprogramma op maat waarin we samen werken aan een snel en effectief herstel.

Loop niet te lang rond met rugpijn, neem vrijblijvend contact op met Jager van der Kamp Fysiotherapie in Nijmegen.

CONTACT

ADRESSEN

Kerkenbos 1077 | 6546 BB Nijmegen
Navigeer >

Gerard Noodtstraat 119 | 6511 ST Nijmegen
Navigeer >

Campuslaan 14 | 6602 HX Wijchen
Navigeer >

INLOOPSPREEKUUR

Kerkenbos 1077 | 6546 BB Nijmegen
Dinsdag 18:00 – 19:00

Gerard Noodtstraat 119 | 6511 ST Nijmegen
Donderdag 18:00 – 19:00

grote fysiotherapiepraktijk Nijmegen Wijchen

maak een afspraak

Heeft u lichamelijke klachten die u belemmeren in uw activiteiten? Maak nu een afspraak bij Jager van der Kamp Fysiotherapie! Tijdens de intake en eerste behandeling brengen we in kaart wat de oorzaak van uw klachten is, om tot een goed behandelplan te komen.